Stage bij de Mr. Hans Van Mierlo Stichting

Sinds begin januari ben ik stagiair voor de Mr. Hans Van Mierlo Stichting. Deze mooie uitdaging kwam op mijn pad tijdens mijn zoektocht naar een stage, ter invulling van mijn keuzeruimte binnen de studie.


[rt_reading_time label=”Leestijd:” postfix=”minuten” postfix_singular=”minuut”]

Foto: Robbin van Pelt

Sinds begin januari ben ik stagiair voor de Mr. Hans Van Mierlo Stichting. Deze mooie uitdaging kwam op mijn pad tijdens mijn zoektocht naar een stage, ter invulling van mijn keuzeruimte binnen de studie. Naar mijn mening is een stage daarvoor de perfecte invulling, aangezien die niet standaard in het curriculum van veel studies zit.

De stage bij de Van Mierlo Stichting biedt mij de mogelijkheid om mijn horizon te verbreden. Ik kan er niet alleen mijn historicus-hart kwijt, maar ook kan ik er duiken in recentere ontwikkelingen.

Al het begin is wennen, zo ook mijn eerste weken. Tijdens deze introductieperiode werd mij van alles verteld over de gang van zaken bij de VMS. Hoe werd de sociale media aangepakt? Waar kon ik alles vinden wat ik nodig had? Hoe gingen vergaderingen er aan toe? Noem het maar op.

Al snel werd het mij duidelijk dat deze stage niet alleen zou bestaan uit onderzoek doen, maar uit veel meer zaken. Wel was er genoeg ruimte om een goed onderzoek uit te voeren. Mijn onderzoek zal gaan over de democratische legitimiteit van de Europese Unie. Een zeer interessant onderzoek, waar ik me op dit moment tot over m’n hoofd in bevind (in positieve zin 😉 )

Mijn werkzaamheden bij de VMS zijn de volgende:

  • Eigen onderzoek naar de democratische legitimiteit van de Europese Unie
  • Productie en bewerking van de podcast ‘Appèl’
  • Organisatie van verschillende evenementen (waaronder Academieweekend 2020, verschillende lezingen en Congres 111 D66)
  • Bijhouden van de social media kanalen (Twitter, Facebook, LinkedIn)
  • Bijhouden van de website via WordPress

Allemaal interessante activiteiten om mezelf mee bezig te houden de komende tijd!