Een einde en een start

Na maanden van hard werken is het dan bijna zover. De derde en laatste proefdruk van mijn boek is nagekeken en wordt morgen verstuurd naar de uitgever, WalburgPers. Het einde is nu écht in zicht en ik ben ontzettend trots op het resultaat dat er nu al ligt. De komende periode staat in het teken…


Boetsters aan het werk op de boetvelden aan de Harstenhoekweg; foto uit ca. 1915, collectie Muzee Scheveningen.

Na maanden van hard werken is het dan bijna zover. De derde en laatste proefdruk van mijn boek is nagekeken en wordt morgen verstuurd naar de uitgever, WalburgPers. Het einde is nu écht in zicht en ik ben ontzettend trots op het resultaat dat er nu al ligt. De komende periode staat in het teken van de start van een nieuw semester, maar tegelijkertijd ook de afronding van een lange periode schrijven aan Vrouwen op Scheveningen.

Sinds mijn laatste blog heeft het boek vorm gekregen. Er zijn afbeeldingen bij de tekst gezocht en daarbij zijn bijschriften geschreven. Daarna heeft de uitgever de vormgeving gerealiseerd van het uiteindelijke boek. Het boek wordt uitgegeven door de Walburg Pers, die het als nieuw deel in de Historische Reeks van Muzee Scheveningen. Het boek is te koop in alle boekhandels van Nederland die het via het Centraal Boekhuis kunnen bestellen. Stimuleer dus ook vooral je lokale boekhandel door het boek daar te bestellen!

De komende periode staat zoals eerder gezegd ook in het thema van starten met nieuwe dingen. De komende periode staat er weer veel mooie optreden op de rol als DJ Helmsman. Daarnaast begin ik volgende week met vier nieuwe vakken aan de Universiteit Leiden. Over deze vakken wil ik even kort iets zeggen. Dit semester volg ik maar één officieel “geschiedenis” vak: The Slave Ship: Business, Terror and Resistance, gegeven door dr. Karwan Fatah-Black. Het vak focust zich op reizen van slavenschepen en ik ben zeer benieuwd welke bronnen ik hiervoor mag gaan lezen.

De andere drie vakken volg ik wel bij de faculteit Geesteswetenschappen. Eén daarvan is een vak bij Religious Studies: Christianity, Nationhood, and Citizenship: Historical Perspectives on the Dutch case. Dit vak lijkt uiteraard veel op een geschiedenis-vak. Al jaren heb ik een interesse in religies en dit vak is een mooie kans om die interesse in studiepunten om te zetten. De andere vakken volg ik bij de Master Book and Digital Media Studies. De vakken zijn gefocust op digitale middelen voor geesteswetenschappers. Het vak Text and Data Mining in the Humanities zal zich focussen op leren programmeren in Python en hoe grote stukken tekst te kunnen gebruiken in wetenschappelijk onderzoek. Het andere vak Digital Access to Cultural Heritage gaat over alle uitdagingen rondom het digitaal beschikbaar stellen cultureel erfgoed. 

Wil je meer weten over MuZee Scheveningen? Bekijk dan vooral hun website, met informatie over het museum: https://www.muzeescheveningen.nl/ Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *