OVER MIJ

Als historicus ben ik ge├»nteresseerd in de geschiedenis van ons kikkerlandje, maar mijn hart ligt ook bij onderzoek naar de geschiedenis van verdere gebieden. Naast het graven in archieven, vind ik het ook leuk om ‘een balletje in de lucht te gooien’. Naast historicus ben ik namelijk ook jongleur. Sinds kort, ook bezig met het gooien van andere zaken: echte ouderwetse hitjes als DJ Helmsman!

Al mijn hele leven woon ik in Vlaardingen en ook de geschiedenis van die stad vind ik zeer interessant. In het weekend ben ik veel te vinden “op de haven”, het uitgaansgebied van de stad. Daarnaast ben ik actief bij mijn studievereniging, de HSVL, in Leiden.┬á

Sjors Stuurman

Historicus, DJ & jongleur

Wacht. Wie ben jij eigenlijk?

Mijn naam is Sjors Stuurman, 23 jaar oud en wonend in het pittorekse Vlaardingen. Ik studeer geschiedenis aan de Universiteit Leiden en ben oud-stagiair van de Mr. Hans van Mierlo Stichting. In mijn vrije tijd hou ik ervan om boeken te lezen, foto's te maken met mijn camera of om plaatjes te draaien.

Waar liggen je historische interesses?

Mijn bachelorscriptie ging over de relatie tussen visserijopbrengsten en armoede in Vlaardingen & Scheveningen van 1795-1830. Ik focus me op het moment dus op Maritieme Geschiedenis en Politieke Geschiedenis. Binnenkort verschijnt van mijn hand een artikel over het Gruttersoproer van 1845! Daarnaast heb ik in het verleden een onderzoek uitgevoerd naar de democratische legitimiteit van de Europese Unie.

Jongleur? Wat kan je dan allemaal?

Op mijn hoogtepunt kon ik 8 ballen in de lucht houden, maar op dit moment lukt het met net om er 7 in de lucht te houden. Nog steeds veel! Daarnaast jongleer ik met maximaal 5 kegels of 3 telefoons van willekeurige mensen.

Wat voor hobby's heb je zoal?

Zoals hieronder te zien is: fotografie! Vooral dierenfotografie spreekt mij aan, kijk bijvoorbeeld naar hoe de adelaar je aankijkt! Maar daarnaast draai ik ook graag plaatjes in het weekend.
100%

Sjors

25%

Lezen

15%

Muziek

40%

Geschiedenis

20%

Jongleren