Ik ben

Als historicus ben ik geïnteresseerd in de Vaderlandse Geschiedenis, maar mijn hart ligt ook bij onderzoek naar de Europese Unie. Naast het graven in archieven, vind ik het ook leuk om ‘een balletje in de lucht te gooien’. Naast historicus ben ik namelijk ook jongleur. 

Al mijn hele leven woon ik in Vlaardingen en ook de geschiedenis van die stad vind ik zeer interessant. In het weekend ben ik veel te vinden “op de haven”, het uitgaansgebied van de stad. Daarnaast ben ik zeer actief bij mijn studievereniging, de HSVL, in Leiden. 

Sjors Stuurman

Historicus & jongleur

Wacht. Wie ben jij eigenlijk?

Mijn naam is Sjors Stuurman, 21 jaar oud en wonend in het pittorekse Vlaardingen. Ik studeer geschiedenis aan de Universiteit Leiden en loop op het moment stage bij de Mr. Hans van Mierlo Stichting. In mijn vrije tijd hou ik ervan om boeken te lezen, foto's te maken met mijn camera of om te gaan jongleren. Ook samen met vrienden een biertje drinken in de zomer sla ik zeker niet af!

Een historicus en onderzoeker? Is dat niet dubbelop?

Dat zou je kunnen zeggen, maar een historicus is naar mijn mening toch wat anders dan een onderzoeker. Als historicus doe ik onderzoek naar de geschiedenis, terwijl ik als onderzoeker met een onderzoekende kijk naar zaken om mij heen kijk. Dat sluit op elkaar aan, maar is wel wezenlijk anders.

Jongleur? Wat kan je dan allemaal?

Op mijn hoogtepunt kon ik 8 ballen in de lucht houden, maar op dit moment lukt het met net om er 7 in de lucht te houden. Nog steeds veel! Daarnaast jongleer ik met maximaal 5 kegels of 3 telefoons van willekeurige mensen.

Hiernaast staat 7,5% Europeaan en 7,5% Nederlander, wat bedoel je daarmee?

Alle zaken rechts bij elkaar geven 100% Sjors. Ik identificeer mezelf zowel als Europeaan als Nederlander en die twee identiteiten sluiten elkaar ook zeker niet uit! Ze sluiten juist goed op elkaar aan!
100%

Sjors

25%

Lezen

7.5%

Europeaan

40%

Geschiedenis

20%

Jongleren

7.5%

Nederlander

Waar liggen je onderzoeksinteresses?

Op het moment hou ik me bezig met een onderzoek naar de democratische legitimiteit van de Europese Unie. Voor mijn bachelorscriptie wil ik gaan kijken naar de ontwikkeling van burgerschap in kleine tegenover grote steden in de Nederlandse Republiek van 1650-1750.

Wat voor hobby's heb je zoal?

Zoals hiernaast te zien, vind ik fotografie erg leuk! Vooral dierenfotografie spreekt mij aan, kijk bijvoorbeeld naar hoe de adelaar je aankijkt!