SJORS STUURMAN

HISTORICUS

Hallo! Mijn naam is Sjors Stuurman. Ik ben 23 jaar oud, Research Masterstudent Colonial and Global History aan de Universiteit Leiden en Research Trainee aan dezelfde universiteit. Al mijn hele leven woon ik in het prachtige Vlaardingen. Naast geschiedenis, ben ik ook zeer geïnteresseerd in politiek. Zowel lokale, nationale als internationale politiek heeft mijn interesse. Op deze website vindt u mijn digitale CV, een blog en een portfolio. 

Artikel in historisch tijdschrift Leidschrift

Vorig jaar publiceerde Leidschrift een artikel van mijn hand.
Het artikel beschrijft de doelistenbeweging te Amsterdam
in 1748.

Interessegebieden als historicus

Politieke Geschiedenis

(lokale) Politieke verhoudingen en begrippen als burgerschap hebben tijdens mijn bachelor vaak mijn interesse gehad. Zowel in binnen- als buitenland.

Visserijgemeenschappen

Het onderwerp van mijn bachelor-scriptie was niet voor niks de Vlaardingse en Scheveningse visserij. Lokale visserijgemeenschappen hebben een speciale plek in mijn onderzoeken.

Maritieme Geschiedenis

Van de VOC tot de WIC en van handel tot scheepsroutes. De relatie van de mens met het water heeft mijn interesse, zowel Nederlandse maritieme geschiedenis als de maritieme geschiedenis van andere landen.

Laatste posts op mijn blog

Amsterdamse doelisten?
25Feb

Amsterdamse doelisten?

De Amsterdamse Doelistenbeweging van 1748 staat bekend als een volksbeweging. Burgers zouden zijn opgekomen voor hun rechten, maar wie waren deze burgers precies? In het meest recente paper dat ik voor mijn studie geschiedenis schreef kwam ik tot een andere conclusie. 

Stage bij de Mr. Hans Van Mierlo Stichting
16Feb

Stage bij de Mr. Hans Van Mierlo Stichting

Sinds begin januari ben ik stagiair voor de Mr. Hans Van Mierlo Stichting. Deze mooie uitdaging kwam op mijn pad tijdens mijn zoektocht naar een stage, ter invulling van mijn keuzeruimte binnen de studie.

1 2 3

@NS_online In het bericht dat je deelt dat er 4 ICs rijden waar er nu 6 rijden. Dat is niet het geval. Er rijden er… https://t.co/7MYCyIBtUJ

Hey @NS_online! Is er al enig zicht op een normale(re) dienstregeling tussen Rotterdam Centraal en Leiden Centraal… https://t.co/NyQ6POhFD7

Hey @NS_online! Een vraagje van een frequente reiziger op traject Schiedan-Leiden. Komt de échte 10-minutentrein bi… https://t.co/H11l8ITxxS

Hey @PenguinBooks! Just a question from a new Clothbound Classics-collector. Will you be publishing Dante’s Purgato… https://t.co/8dsPLqj5AR

Ha @ingnl ! Helaas lijkt het erop dat er storing is, wordt dat dit jaar nog opgelost?

@coenbrummer Een boek dat iedere historicus binnen D66 alvast moet gaan bestellen! 🤩