SJORS STUURMAN

HISTORICUS

Hallo! Mijn naam is Sjors Stuurman. Ik ben 22 jaar oud en  Research Masterstudent Colonial and Global History aan de Universiteit Leiden. Al mijn hele leven woon ik in het pittorekse Vlaardingen. Naast geschiedenis, ben ik ook zeer geinteresseerd in politiek. Zowel lokale, nationale als internationale politiek heeft mijn interesse. Op deze website vindt u mijn digitale CV, een blog en een portfolio. 

Artikel in historisch tijdschrift Leidschrift

Vorig jaar publiceerde Leidschrift een artikel van mijn hand.
Het artikel beschrijft de doelistenbeweging te Amsterdam
in 1748.

Interessegebieden als historicus

Politieke Geschiedenis

(lokale) Politieke verhoudingen en begrippen als burgerschap hebben tijdens mijn bachelor vaak mijn interesse gehad. Zowel in binnen- als buitenland.

Visserijgemeenschappen

Het onderwerp van mijn bachelor-scriptie was niet voor niks de Vlaardingse en Scheveningse visserij. Lokale visserijgemeenschappen hebben een speciale plek in mijn onderzoeken.

Maritieme Geschiedenis

Van de VOC tot de WIC en van handel tot scheepsroutes. De relatie van de mens met het water heeft mijn interesse, zowel Nederlandse maritieme geschiedenis als de maritieme geschiedenis van andere landen.

Laatste posts op mijn blog

Stage bij de Mr. Hans Van Mierlo Stichting
16Feb

Stage bij de Mr. Hans Van Mierlo Stichting

Sinds begin januari ben ik stagiair voor de Mr. Hans Van Mierlo Stichting. Deze mooie uitdaging kwam op mijn pad tijdens mijn zoektocht naar een stage, ter invulling van mijn keuzeruimte binnen de studie.

1 2 3

Ha @ingnl ! Helaas lijkt het erop dat er storing is, wordt dat dit jaar nog opgelost?

@coenbrummer Een boek dat iedere historicus binnen D66 alvast moet gaan bestellen! 🤩

Hey @RETRotterdam! Nu het nachtleven weer op gang begint te komen, begint de BOB-bus dan binnenkort ook weer met ri… https://t.co/4iN128hWNK

@rubberachtig De grote vraag is, met wie?